Szent László napok

2018.06.02

Egyesületünk idén is, harmadik alkalommal részt vett a győri Szent László Napokon.

A kilenc lovasunk és számtalan és segítségünk pénteken fél 4 körül érkezett meg a helyszínre az Aranypartra. Amint a lovak lekerültek a kamionról, nyergeltünk és részt vettünk egy Szent László életéről szóló rockoperában a Győri Ördöglovasok szervezésében. A gyakorlásnak az eső vetett véget 11 óra tájban.

Másnap reggel, míg a csapat egyik fele felvonulni ment Győr belvárosába, a másik fele felállította a jurtát és belekezdett Hunor vezetésével az ebéd készítésében. Este 7 órakor bemutatóztunk majd ezután sor került a rockopera ősbemutatójára, mely a kevés gyakorlás ellenére osztatlan sikert aratott a rengeteg nézőben, akik még ilyen későn is kitartottak. Vasárnap délután 4 órakor bemutatóztunk, mely után már tábort bontottunk és hazafelé vettük az irányt.

A hétvégén ünnepelte 18. születésnapját Balogh Domokos, akit éneklés és esti mulatozás keretében felköszöntöttünk.

A bemutató lovasai voltak: Bene Sándor (Huncut), Balogh Péter (Sárkány), Mészáros László (Csillag), Leidinger Dániel (Batu kán), Vígh Zoltán (Göncöl), Stefanek Csenge (Remény), Vígh Bálint (Csengele), Balogh Benedek (Szellő), Zatykó Levente (Szilaj). A bemutató segédei pedig: Balogh Domokos (fősegéd), Balogh Ilka, Mészáros Nina, Mátyus Marci, Wimmi Marci, Őri Balázs Hunor. Szakkommentátorunk ismét Nagy Attila volt. A csapat étkeztetéséért Kaldy Kinga és Őri Balázs feleltek. Fotósunk pedig Víg Alexandra volt. És még sokan mások segítettek minket mindenfélében.

ZL