Őszi nagy edző hétvége, Szentendre

2017.10.21

Az őszi nagy edző hétvégére Stefanek Attiláék tanyáján került sor, ahol megjelent a csapat apraja-nagyja szinte kivétel nélkül.Mindig nagy élmény ilyenkor a közös lovastúra, melyhez a környéken lakó barátaink is csatlakoztak. Felemelő érzés volt 24 lovassal együtt részt venni. Utunk a Kőhegyre vezetett, ahol csapatkép is készült.
A kétnapos edzés során a résztvevők 3 csoportban fejlesztették lovas tudásukat az alaki lovaglás, ugratás, lovasíjászat és a kézifegyverek (fokos, kelevéz,szablya) használata terén. Az ifjabb generáció külön gyakorolta a trükklovaglás fortélyait, és nagy öröm volt látni, milyen sokat fejlődtek.
Szombat délután összemértük tudásunkat a Zoli által összeállított pályán, ahol vágtában kellett kamatoztatni az eddig gyakoroltakat. Még képzés alatt álló lovak bevetésére is sor került, összességében jól teljesítettek ügyes lovasaik utasításait követve.
Laca kiváló racka pörkölttel várta az éhes gyakorlókat.
Természetesen esténként nem maradhatott el a Leányfalui Termálfürdő meglátogatása és a citerázás sem, mely során az ifjúság is beállt és kiválóan muzsikált, így biztosítva az utánpótlást a jövő generációinak.

KK.