Ősök Napja 2017.

2017.08.12

A tavalyi évekhez hasonlóan, idén is részt vettünk a Bugacpusztán megrendezett Ősök napján. Pénteken délután érkeztünk meg a helyszínre, s lovasaink egyből lóra szállva igyekeztek a seregszemle főpróbájára, míg gyalogosaink elkezdték a jurta felállítását.

A szombati napon, csapatunk részt vett a seregszemlén, amely egy hatalmas és látványos megmozdulás, a Puszták népe lovas viadal selejtezőjén, ahol a 9 döntőbe jutott lovasból 4-et, a mi csapatunk állított ki, s köztük a győztes Leidinger Dani lett. Már-már hagyomány, hogy részt veszünk a köböre bajnokságon is, ez idén sem volt másképp.

Másnap a lovasíjász versennyel kezdődtek a programok, ahol szintén jeleskedtünk, hiszen a 9 lovasból 4 a mi csapatunkból került ki, és a győztes ismét Leidinger Dani lett, aki a kassai lovas iskola mestereit utasította maga mögé.

A seregszemle után, megtartottuk a már jól begyakorolt, kibővített, három történelmi korszakot - honfoglalás kora, végvári időszak, 1848-49-es szabadságharc - felölelő bemutatónkat, a hozzánk csatlakozó jász lovas barátainkkal együtt, így összesen 16 lovas biztosított fergeteges hangulatot a közönségnek.

A sok program ellenére azért jutott idő a közösségi életre is. Napközben a vásárt jártuk körbe, esténként pedig előkerült a citera, amely biztosította a megfelelő hangulatot a hajnalig tartó mulatáshoz.

TDÉ

Képek Katicától: https://goo.gl/photos/nvUMvYz2PwGZgBrK8