Nomád Világjátékok - Kirgizisztán

2018.08.30

Idén szeptember 1 és 9. között zajlott a harmadik Nomád Világjátékok Kirgizisztánban. Az eseményt a hagyományos nomád sportok egyfajta olimpiájaként is szokták emlegetni. Az Világjátékok helyszíne korábbiakhoz hasonlóan az Issyk-tó partján fekvő Cholpon Ata városa, illetve az innen nem messze, a hegyek között fekvő Kyrchyn-völgyben felépített hagyományőrző jurta-tábor volt.

A magyar küldöttség tagjait a Nemzeti Versenysport Szövetség és a Magyar-Turán Alapítvány delegálta. A magyar csapat a 83 ország versenyében végül az előkelő 6. helyet szerezte meg az éremtáblán. A mieink részéről a legtöbb siker íjászatban, illetve lovas íjászatban született.

A Magyar-Turán Alapítvány által delegált lovasíjászok a Kyrchyn-völgyben megrendezett nagyszabású megnyitó ünnepség keretében tartottak bemutatót, amelyet a nagyszámú közönség mellett, számos magas rangú diplomáciai küldöttség is megtekintett.

A Pusztai Róka csapatából ezúttal egy lovasunk, Leidinger Dániel volt jelen az eseményen, aki a megnyitó ünnepségen tartott lovasíjász bemutatóban vett részt. Mivel a rendezők az országonként induló versenyzők számát 4 főre korlátozták, Dani a lovasíjász versenyben ezúttal nem vehetett részt. (A magyar küldöttséggel 9 lovasíjász utazott ki. A négy induló Vermes István, Vermes Balázs, Kiss Péter és Fedor Áron voltak. Az aranyérmet Vermes Balázs szerezte meg.)

Ez útón is köszönjük a meghívást a Magyar-Turán Alapítványnak!Képek Kiss Péter lovasíjász facebook-oldaláról: 

https://www.facebook.com/kiss.peter1993/media_set?set=a.1989473011075663&type=3https://www.facebook.com/kiss.peter1993/media_set?set=a.1989473011075663&type=3