Lovasmajális Pomázon 2017.

2017.05.27

Idén 12. alkalommal került megrendezésre a Pomázi Lovas Majális. 

Elmondható mára, hogy a Pilis legjelentősebb lovasrendezvényévé nőtte ki magát a közel száz lovast számláló lovas felvonulóval és az egész napos színes lovasprogrammal. 

Az előző években a Pusztai Róka csapat helyi dunai szárnya vett részt a programokon, de idén lehetőség nyílt, hogy a tiszai csapat egységünk is megjelenjen a programon. Kibővülve még jász lovas barátainkkal megtartottuk a három történelmi korszakot felölelő bemutatónkat mintegy 12 lóval - honfoglalás kora, végvári időszak, 1848-49-es szabadságharc. 

A versenyeken is rendre résztvettünk, s elmondhatjuk, hogy nagyon szép eredménnyel szerepelt csapatunk. 

A lovas ügyességi verseny több, mint húsz indulója közül a három dobogós tőlünk került ki, első Stefanek Attila, második Bene Sándor, harmadik pedig Balogh Péter lett. A 77 m-es gyorsasági versenyen csapatunkból második helyezett lett Bene Sándor, harmadik Balogh Péter, az első helyezést Scherer Mária nyerte el. A 7777 m-es derby versenyen nagy izgalmak közepette végül a kitartóan küzdő és végig vezető Vadlibákat legyőzte csapatunk a döntőben, megszerezve ezzel az első helyezést. A köböre bajnokságot szintén csapatunk nyerte meg. 

Idei évben a Pilis bajnoka címet a rendezvény versenyein elért eredménye alapján Bene Sándor csapattársunk érdemelte ki. A ló szépségversenyen második helyezett lett Laci csapattársunk Csillag nevű heréltje.

BS