Kunfakó Találkozó /Dunai-szárny/

2017.08.05

2017 Augusztus 4-5-6-án tartották a Kunfakó Ünnepet Kiskunfélegyházán. Az eseményt immár évek óta megrendezik, amelyen összejönnek a fajta tenyésztői és használói, valamint az érdeklődő közönség.

Az ünnep 2. napjára csapatunk is meghívást kapott - a nem kunfakó lovat használó csapatok közül egyedüliként. Lovasaink meghallgatták, illetve bekapcsolódtak a magyar lovas hagyományról szóló kerekasztal beszélgetésbe amelyre Eördögh András (főszervező) Sallay Sándort (egyik utolsó örkénytábori lovas), dr. Hecker Waltert, Győrffy-Villám Andrást, és dr. Gőblyös Istvánt hívta meg.

A délutáni program keretében játékos vetélkedőre került sor a "Pusztai Róka" és a "Kunfakó válogatott" között (arab és kazak vérű lovak a kunfakók ellen). A lovasoknak váltóverseny keretében kellett különböző lovaglási, illetve lovas harci feladatokat teljesíteni (szlalom, ugrás, szablya használat, hordókerülés, stb.). Az első forduló a "Kunfakó válogatott" győzelmével végződött, míg a visszavágót szoros küzdelemben csapatunk lovasai nyerték meg.

Az eseményen csapatunkat lovasként Stefanek Attila, Zatykó Levente és Leidinger Dániel képviselték.

https://www.lovasok.hu/rendezveny-hirek/kunfako-unnep-kiskunfelegyhazan/

LD