Besenyszögi íjászverseny

2017.04.29

2017. április 29-én került megrendezésre a VII. Nyílt Lovasíjászverseny Besenyszögön, ahol csapatunk (a korábbi évek hagyományainak megfelelően) ismét szép létszámmal képviseltette magát.

 A program érdekessége, hogy a rendezvényt egy lovastúrával kötöttük egybe, és három irányból közelítettük meg a pályát. A csapat egyik része Karcagról érkezett, míg néhányan Nagykörűből, és voltak olyanok is, akik egészen a Pomázi/Szentendrei hegyvidékből lovagoltak idáig. Az első, viharvert éjszaka után, másnap meglehetősen jól teljesítettünk, ha azt vesszük figyelembe, hogy mindenkinek sikerült meglőnie a verseny kezdete előtt tett vállalását. 

Az eredményhirdetést megelőzően egy kisebb köböre bajnokságot szerveztünk, majd trükklovaglással örvendeztettük meg a közönséget. Az eredményes események után, ismét Nagykörű felé vettük az irányt, ahol este egy kitűnő táncház részesei lehettünk, a helyiek kiváló szervezésének köszönhetően pedig mindenki nagyon jól érezte magát. 

A következő napot újra a túrázásnak szenteltük, és estére megérkeztünk Karcagra. Mindent összevetve egy rendkívül tartalmas hosszúhétvégét töltöttünk együtt besenyszögi barátainkkal, mellyel tovább készítettük magunkat és lovainkat az előttünk álló nyári bemutatós szezonra.

KÁ.