Asztana Expo 2017.

2017.08.18

2017. augusztusában tartották Kazahsztán új fővárosában az Asztana Expot, melynek témája a jövő energiája köré lett csoportosítva. 

Az asztanai léptéknek megfelelően bejárhatatlan nagyságú területen rendezték be a monumentális kiállítást a világ megannyi országának részvételével. Magyarország is kialakította saját pavilonját, mely hagyományainkon keresztül igyekezett utat mutatni a jövő energiája felé. 

Minden nemzet kapott egy napot, melyen bemutathatták nemzeti sajátságaikat. Erre a programra utaztattak ki egy magyar delegációt, mely a Jászság és Nagykun Táncegyüttes, a Jártató Zenekar, a Szolnoki Légierő Zenekar, a karcagi Kováts Mihály Huszárbandérium néhány tagjából és három nagykun kapitányból állt. A magyar nap programjait nagy érdeklődéssel kísérte a közönség. 

Ismét felejthetetlen élmény volt Kazahsztánban járni, habár az igazi kazah sztyeppével ezennel se volt lehetőségünk találkozni. Lacival viszont az újra találkozásig várni kellett, mert lemaradt a csoporttól az isztambuli átszálláskor, majd a csatlakozásról is, így átmenetileg úgy tűnt, hogy kint marad a török testvéreknél, de végül sikerült hazajuttatni mindenki nagy örömére. 

BS