Tavaszi edzőtábor

2018.04.13

Az idei évünk szezonnyitó találkozója Szentendrén, a Stefanek-tanyán volt. Edzőtábor, találkozó, közgyűlés, közös beszélgetések, lovaglások.

Péntek délután érkezett a csapat tiszai szárnya Szentendrére, a Stefanek-tanyára. Kis pihenő után a dunai szárny vezetésével lovastúrára indultunk a Kőhegy környékére, hogy az alföldi lovak hegyvidéki tájat is lássanak ☺

Péntek este előkerült a citera, éneklés, beszélgetés után nyugovóra tértünk.

Szombaton megtartottuk az egyesületi közgyűlésünket, ahol értékeltük a 2017. évi tevékenységet, elfogadtuk a beszámolót. Átbeszéltük a 2018. évi programtervezet, tervezett lovastúrákat, elfogadtuk a pénzügyi tervet.

A Pusztai Róka Díj átadására is sor került, melyet Benéné Lajtos Katica kapott a tavalyi évben a csapatért végzett kiemelkedő munkájáért (éves naptár, új honlap, fényképezés, szervezés).

Szóba került az eszközök, fegyverzet fejlesztése és a viselet, a lószerszámzat és a megjelenés (lovak, lovasok, segédek). A bemutató elemeinek fejlesztési lehetőségeiről és az új honlap feltöltéséről is egyeztettünk. Az új kaftán is bemutatásra került, mely idén már használatba is kerül.

A Pusztai Róka fokozati rendszer bemutatásra került és a délután folyamán már ennek szellemében került sor a házi verseny lebonyolítására.

A gyakorlásra a szokásos forgószínpadszerűen került sor Nagy Attila segítségével: alaki lovaglás, lovasíjászat, fegyverhasználat gyakorlása.

Vasárnap délelőtt ismét lóra szálltunk és újra mindenki végigment az ügyességi pályán, az elért pontokat pedig feljegyeztük. Az elemek között szerepelt ugratás, négyszögbe beállás és kiléptetés, íjászat, szablyahasználat, földről felvétel, karikaszúrás.

Ebéd után elköszöntünk egymástól, és hazaindultunk.

Kinga képei: https://photos.app.goo.gl/Ezv9dA5Vd4itBOdq1

Domokos fotói: https://photos.app.goo.gl/MGZDCaWsPw3uGF5G3