Kurultáj

2018.08.11

2018. augusztus 10. és 12. között - az első hazai rendezésű jelenkori Kurultaj 10. évfordulóján - zajlott a VI. Kurultaj Bugacon. A rendezvény a nagy forróság, illetve a szervezésbeli kisebb-nagyobb hiányosságok ellenére is számos érdeklődőt vonzott.

A Kurultajon - az elmúlt évekhez hasonlóan - csapatunk is aktívan részt vett. A "Pusztai Róka" Egyesület részéről minden eddiginél több, 16 lóval jelentünk meg a rendezvényen.

Csapatunk lovasai részt vettek a szombati és vasárnapi seregszemlén (ahol két lovasunk helyet kapott a sereg élén vonuló vezéri tizedben), valamint vasárnap megtartottuk a Honfoglalás korát idéző bemutatónkat (minden eddiginél több, 15 lóval).

A bemutató és a seregszemle mellett lovasaink aktívan részt vettek számos lovas megmérettetésben (Puszták Népe Lovas Viadal - lovas ügyességi verseny, Puszta vágta - lovas gyorsasági verseny, Turán kupa - lovasíjász verseny, köböre, lovasbirkózás), illetve azok szervezésében és lebonyolításában is.

Lovasaink egy részének - kiegészülve Abishev Kendibaj kazak barátunkkal - lehetősége nyílt egy kirgiz köböre csapat ellenében megmérettetni magát, ahol kemény mérkőzésen ugyan, de végül a papírforma érvényesült.

A lovas viadalokon Balogh Péter 2. helyezést ért el a Puszat vágtán, Stefanek Attila 3. lett a Puszták Népe viadalon, Leidinger Dániel 2. lett a Puszták Népe viadalon, illetve 3. helyezést ért el a lovasíjász versenyen.

Bár szervezettségben, illetve minőségben kissé elmaradtunk az elmúlt évek teljesítményétől, csapatunk szempontjából nagy jelentőségű, hogy számos - korábban segédként tevékenykedő - fiatal lovasunk volt, akik az utánpótlás magját képezik.

LD.

Szentimrei-Valentovics Réka fotói: https://photos.app.goo.gl/ZwgrXaYpE14SYYZF6