Ízek-korok-hangulatok fesztivál

2017.09.09

Az év legforgalmasabb hétvégéjén különleges programra mentünk. Évek óta tapasztalat, hogy szeptember második hétvégéje a legnépszerűbb a programszervezők között, ekkor szokott lenni a legtöbb rendezvény, illetve meghívás. Az idő járása is jobb már ilyenkor, mert nincs annyira meleg. Idén egy komoly fesztiválra mentünk, nagytiszteletű helyszín, többnapos összetett programokkal. Nem csalatkoztunk előzetes várakozásainkban, úgy a helyszín lenyűgöző volt, mint ahogy a Fesztivál nagyszerű. Az Ország Első Bazilikája alatt a Ország első Dunájának a partján, fákkal övezet kis füves területen kellett nomád tábort állítanunk és bemutatókat tartani. Két nap alatt 3 bemutatót tartottunk, és 3 felvonulást a városban és a vásárban.

Nagy csapattal voltunk, a Dunai szárny jelentős része lábon jött át a Pilisen keresztül, a Tiszaiak a szokásos kamionnal. Ez utóbbi közlekedése némi problémákba ütközött, pl. egy ereszcsatornába - Attila vezetői zsenialitása tág teret kapott a szűk utcákon...
A mellékelt képek híven mutatják a rendezvény hangulatát - persze az ízek az akkor jelenben maradtak, míg a múlt bemutatásáról csapatunk gondoskodott a jövő okítására. A bemutatóinkról részletes dokumentáció készült (háttérben a Bazilikával, vagy a Dunával, közben villanyvezeték), hiszen a csapat (fény)képessége sokat javult az elmúlt időszakban a kamera mindkét végén. Szakmailag érdekes volt, hogy és ahogy a vásári forgatagban és a várhegy meredélyein is szépen és biztonsággal tudtunk fel-(és le)vonulni, és hogy a szűk (keskeny) és fákkal tarkított területen hogyan alkalmazkodjunk a koreográfiánkkal.

BP.